Martin-sonka.cz

NEJLEPŠÍ KVALIFIKACE V AIR RACE! V ASCOTU JDEME DO ZÁVODU Z DRUHÉHO MÍSTA

13. 08. 2016
NEJLEPŠÍ KVALIFIKACE V AIR RACE! V ASCOTU JDEME DO ZÁVODU Z DRUHÉHO MÍSTA

NEJLEPŠÍ KVALIFIKACE V AIR RACE! V ASCOTU JDEME DO ZÁVODU Z DRUHÉHO MÍSTA

Paráda! V Ascotu se nám vyvedla zatím nejlepší kvalifikace ve Světovém šampionátu Red Bull Air Race. Dlouho to vypadalo dokonce na vítěznou kvalifikaci, jenže nás svým druhým pokusem o desetinu porazil Němec Dolderer.  Skončili jsme tak těsně druzí a zítra v souboji jdeme na Petra Podlunšeka.

I když jsem spadl na druhé místo až kvůli předposledním letu celé kvalifikace, rozhodně nesmutním. Jsem naprosto spokojený, i když jsme dnes těsně druzí. Po Budapešti je to pro nás zatím hodně povzbuzující výsledek. Zítra poletíme první souboj proti soupeři, který je sice papírově slabší, v air race ale rozhodně nemáte nikdy nic jistého. Dnes jsem se prostě v letadle cítil skvěle a uděláme vše proto, aby to tak bylo i zítra.

Zaletěl jsem úžasný čas hned prvním pokusem a téměř celou kvalifikaci se vyhříval na prvním místě. Ten let mi prostě sedl. Povedlo se mi zaletět téměř ideální trajektorii a všechny manévry udělat přesně na hraně tak, abych neporušil pravidla. Je to sice jen kvalifikace a za ní se body nerozdělují. Je to ale velké povzbuzení do zítřejšího závodu. Víme, že dokážeme být rychlí a pokusíme se to zítra zopakovat. Potřebujeme druhou část sezóny nakopnout nějákým super výsledkem. V celkovém pořadí šampionátu jsme totiž zatím osmí, což je zatím zklamání.