Martin-sonka.cz

NA LAUSITZRINGU V KVALIFIKACI PÁTÍ, ZBRZDIL NÁS TECHNICKÝ PROBLÉM

16. 09. 2017
NA LAUSITZRINGU V KVALIFIKACI PÁTÍ, ZBRZDIL NÁS TECHNICKÝ PROBLÉM

ŠONKA NA LAUSITZRINGU V KVALIFIKACI PÁTÝ, O LEPŠÍ ČAS HO PŘIPRAVIL TECHNICKÝ PROBLÉM

Lídr průběžného pořadí světového šampionátu Red Bull Air Race Martin Šonka zaletěl v kvalifikaci na předposlední závod seriálu na německém Lausitzringu pátý nejrychlejší čas a zítra se v prvním kole závodu utká s nevyzpytatelným Francouzem Nicolasem Ivanoffem. 

Šonka se chce v Německu vytáhnout, a to nejen kvůli boji o celkový titul, ale také kvůli českým fanouškům, kterých se na Lausitzring za víkend vydají stovky. “Je to pro nás extrémně důležitý závod. Sezóna jde do finále, v čele máme náskok čtyř bodů, je to neuvěřitelně vyrovnané. Každý bod má obrovskou váhu a může nakonec rozhodnout. Navíc je to nejbližší závod pro naše fanoušky, kterých má přijet hodně. Chtěli bychom jim udělat radost.”

Tréninky šly Šonkovi podle plánu, jeden dokonce vyhrál. Kvalifikace mu ale tolik radosti nepřinesla. “Myslím, že lety to nebyly špatné, z druhého jsem měl dokonce vyloženě dobrý pocit, ale zdá se, že nám chyběla rychlost. Musíme se podívat na data a zkusit zjistit, kde je chyba,” říkal Šonka hned po přistání. Záhy ale se svým týmem zjistil, kde byl problém. “Objevili jsme technický problém, který ovlivňoval správný chod motoru. Stručně řečeno, neletěli jsme na plný výkon, a to nás hodně zpomalilo. Teď musíme udělat vše pro to, abychom problém odstranili a zítra se mohli předvést v plné síle. Na Nicolase v prvním kole to rozhodně bude potřeba.”

Kvalifikace dokonale vyšla druhému českému pilotovi Kopsteinovi, který skončil jen těsně druhý za vítězným Mattem Hallem z Austrálie. Zítra tak poletí v uvodním kole závodu proti Podlunšekovi ze Slovinska.