Martin-sonka.cz

DIVOKÝ ZÁVOD V NĚMECKU, NA LAUZITSRINGU TĚSNĚ POD STUPNI VÍTĚZŮ

04. 09. 2016
DIVOKÝ ZÁVOD V NĚMECKU, NA LAUZITSRINGU TĚSNĚ POD STUPNI VÍTĚZŮ

DIVOKÝ ZÁVOD V NĚMECKU, NA LAUZITSRINGU TĚSNĚ POD STUPNI VÍTĚZŮ

Máme za sebou další velmi náročný víkend. Tentokrát byl opravdu divoký. V posledním evropském závodě letošního ročníku Red Bull Air Race jsme vybojovali čtvrté místo. A to doslova. Díky tomu jsme se v celkovém pořadí šampionátu posunuli z osmé příčky na šestou.

Cesta k bodům pro nás tentokrát hoodně trnitá. Po kvalifikaci jsme totiž obdrželi dodatečnou diskvalifikaci za překročení limitu otáček motoru. Nemilou informaci o porušení pravidel jsme se dozvěděli dokonce až těsně před závodem. Znamenalo to, že pořadí po kvalifikaci se změnilo, propadli jsme se na poslední místo a v prvním kole závodu se tak místo Španěla Velardeho střetli s nejrychlejším Nigelem Lambem z Anglie. A to tedy rozhodně nebyla příjemná chvíle. Měli jsme technické problémy s telemetrií a  opravdu to vypadá, že jsme skutečně limit otáček překročili. Tudíž musíme říct, že je diskvalifikace oprávněná. Začátek dne jsme tedy rozhodně neměli úplně z nejlepších..

V souboji s Nigelem jsem pak navíc chyboval a dostal dvousekundovou penalizaci za špatný průlet bránou. Zase ten větší náklon, než by bylo potřeba...Nigel, předloňský mistr světa, byl rychlejší v mezičasech, nakonec ale udělal stejnou chybu jako já a i k jeho času se přičítaly dvě sekundy. Výsledný čas byl nakonec přeci jen pomalejší a my jsme postupovali dál. Nigel udělal stejnou chybu jako já a to nás zachránilo. Proti Američanovi Goulienovi jsem pak letěl asi nejlepší let za celý víkend tady, bohužel ve finále už jsem to nedokázal zopakovat. Udělal jsem dvě chyby, které letadlo zpomalily. Až moc jsem tlačil na pilu. Čtvrté místo nakonec celkem beru, ale ten pocit z bramborového umístění je smíšený. Zvlášť, když jsem si to pokazil vlastně sám..

Další závod se letí 1. a 2. října v Indianapolis.