Martin-sonka.cz

CHYBY V KVALIFIKACI A DEVÁTÉ MÍSTO

26. 05. 2018
CHYBY V KVALIFIKACI A DEVÁTÉ MÍSTO

DVĚ CHYBY POSLALY ŠONKU V KVALIFIKACI NA DEVÁTÉ MÍSTO

Dvě druhá místa a jedno třetí v trénincích, v kvalifikaci pak až devátá příčka. Martin Šonka dnes v Japonské Čibě nepotvrdil svou rychlost a den pro něj končí zklamáním. Chyba ve vertikálním manévru a překročení maximální rychlosti při náletu do trati ho stály lepší umístění v kvalifikačním zápolení před třetím závodem šampionátu Red Bull Air Race v sezóně. V prvním kole závodu narazí na v kvalifikaci šestého Španěla Velardeho.

Šonka říká, že mu techničtější tratě sedí a ve všech trénincích svá slova potvrzoval. Pak ale přišla kvalifikace a chyby v obou letech. “V prvním jsem letadlo utrhnul ve vertikálním manévru a pak už bylo těžké to dohnat. Druhý let mě mrzí ještě více, protože překročit rychlost při náletu do trati, to se mi ještě nikdy nepovedlo. Čas to byl bez sekundové penalizace jinak velmi dobrý a byly bychom úplně někde jinde, ale nedá se nic dělat. Nakonec poletíme souboj s Juanem, což je soupeř, který umí občas parádně ustřelit a zaletět neskutečné časy. Taky má letadlo od Paula Bonhomma, trojnásobného mistra světa. Musíme se dobře připravit, zítra to musí být bez chyb. Létáme tu rychle, byla by škoda toho nevyužít. Rozhodně ale potřebujeme čistý let. To je základ.”

Kvalifikaci nakonec vyhrál Američan Goulian, vedoucí muž šampionátu před svým krajanem Chamblissem a domácím miláčkem Muroyou.