Martin-sonka.cz

PRVNÍ VÍTĚZNÁ KVALIFIKACE!

10. 02. 2017
PRVNÍ VÍTĚZNÁ KVALIFIKACE!

V ABU DHABI JSME VYHRÁLI PRVNÍ KVALIFIKACI

Velká pecka!  Vyhráli jsme naši první kvalifikaci závodu Světového šampionátu Red Bull Air Race. V Abu Dhabi, kde seriál již tradičně začíná, se mi podařilo zaletět nejrychlejší čas ze všech pilotů. Mám samozřejmě radost, ale body se rozdávají až zítra. Je potřeba zůstat soustředěný a dobře se připravit na závod.

 

V Abu Dhabi se nám vloni závod nevydařil, teď ho máme rozjetý slibně. Je to příjemný pocit, oba kvalifikační lety se mi celkem povedly, s tím můžu být spokojený. Musíme ale s týmem ještě vše vyhodnotit a připravit se na zítřek, vždy je co zlepšovat. Soupeřem nám bude v prvním kole Peter Podlunšek ze Slovinska, který tady v trénincích létal velmi dobře a rychle, takže musíme být ostražití. Nic nemáme jistého a už několikrát jsme se přesvědčili, že stačí opravdu málo a je po závodě.

Zajímavý to bylo hodně už před kvalifikací. Na prvním a druhém místě v tréninku totiž vlály české vlaječky! Byl to hodně velmi den. Už v tréninku se mi letělo dobře, výsledkem byl rychlý čas. Jsem rád, že jsem to potvrdil i v kvalifikaci. Trať sice není až tak technicky náročná, ale jsou tam dvě místa, kde lze velmi lehce udělat chybu. Takže o nic jednoduchého rozhodně nejde. Stále musíte být maximálně koncentrovaný..

V prvním kole sobotního závodu nás tedy čeká soupeř ze Slovinska Peter Podlunšek. Záznam prvního letošního klání Světového šampionátu Red Bull Air Race odvysílá ČT  Sport v sobotu ve 20:05 hod.